Toyota hjælper innovative startups for at fremme en bæredygtig fremtid

31 august 2023

Toyota søsætter en helt ny platform, Toyota Open Labs, der skal hjælpe innovative startups med at leve deres projekter ud i livet for at fremme en bæredygtig fremtid. I første omgang sker det gennem en åben invitation til alle startups, som er klar til at kommercialisere deres idéer inden for områder som energi, cirkulær økonomi, CO2-neutralitet, intelligente fællesskaber og mobilitet for alle.

Toyotas europæiske hovedkontor har netop lanceret en ny innovativ platform, Toyota Open Labs, hvor startups har mulighed for at få støtte og knytte bånd til flere af Toyotas forskellige forretningsenheder. Det sker for at sætte fart på udviklingen af nye og spændende innovative projekter, der skal fremme en bæredygtig fremtid.

Det nye program vil samtidig styrke Toyotas transformation fra bilproducent til mobilitetskoncern ved at øge virksomhedens ekspertise på tværs af områder som energi, cirkulær økonomi, CO2-neutrale teknologier, intelligente fællesskaber og mobilitet for alle. Det er inden for netop disse fem felter, at startups med interesse for Toyota Open Labs skal beskæftige sig.

Der ligger mange interessefelter under hvert enkelt område. Under energi vil projekter og idéer til teknologier og systemer til at lette energiomstillingen, brintøkonomi, netbalancering, energistyring, intelligent opladning og energioverførsel fra køretøj til elnettet kunne være eksempler. Mens interessefelter under cirkulær økonomi kunne være teknologier og systemer til at muliggøre genvinding, genanvendelse og genbrug af biler og batterier.

Flere forretningsenheder står bag

Der er flere af Toyotas forretningsenheder, som står bag Toyota Open Labs initiativet heriblandt koncernens handels- og forsyningskædedel, Toyota Tsusho Europe. Derudover omfatter partnerne KINTO Europe, der er Toyota-koncernens mobilitetsbrand, Woven Capital, der er Toyotas vækstfase investeringsfond, og Toyota Mobility Foundation, der er en non-profit fond stiftet af Toyota.

De startups, der bliver udvalgt gennem den åbne ansøgningsrunde, får mulighed for at engagere sig i et bredt netværk af rådgivere og mentorer, åbne nye veje for vækst, styrke deres forretningsstrategi og investeringsmuligheder, foretage informerede produktforbedringer og opbygge relationer, der kan bidrage til at få global indflydelse.

Deltagerne vil desuden få mulighed for sammen med Toyota at udvikle et Proof of Concept - et bevis på, at konceptet er muligt - udforske nye veje til markedet og samarbejde med Toyotas mange forretningsenheder. Hver startup vil modtage udviklingsstøtte samt mulighed for at fremvise deres projekt på en særlig demonstrationsdag under de Paralympiske Lege i Paris 2024.

"Hvis man er en startup, der har fokus på at løse morgendagens bæredygtigheds- og mobilitetsudfordringer, er Toyota Open Labs det rigtige sted at være. Toyota udvikler mobilitetssystemer, der med fokus på bæredygtighed vil genopfinde måden, vi lever på, på globalt plan. Toyota Open Labs giver en unik mulighed for at gøre modige visioner virkelige ved hjælp af massiv støtte og opbakning fra vores mange forretningsenheder," siger Kylie Jiemenez, Senior Vice President, Tech & Corporate Affairs hos Toyota Motor Europe.

Det er muligt at finde mere information om Toyota Open Labs og som startup at sende en ansøgning på toyotaopenlabs.com.

FAKTA

Toyota Open Labs søger startups, der arbejder inden for fem nøgle områder:

Energi
Teknologier og systemer til at lette energiomstillingen, brintøkonomi, netbalancering, energistyring, intelligent opladning og energioverførsel fra køretøj til elnettet.

Cirkulær økonomi
Teknologier og systemer til at muliggøre genvinding, genanvendelse og genbrug af biler og batterier.

CO2-neutralitet
Teknologier og systemer, der hjælper virksomheder og samfund med at reducere CO2, og digitalisering for at muliggøre transparente vurderinger af produkters livscyklus.

Intelligente fællesskaber
Nye forretningsmodeller og -løsninger til udvikling og understøttelse af intelligente fællesskaber gennem deling af køretøjer, abonnementer og mobilitetsknudepunkter.

Mobilitet for alle
Fair-value løsninger til at overkomme mobilitetsbarrierer, styrke mobilitetssystemer, og mobilisere lavemissions-samfund, målrette behovene i et aldrende samfund og udformer universelle designs til alle type brugere.