Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr

Når Toyota til oktober introducerer den nye, skarpt designede, kompakte SUV, Yaris Cross, bliver det til en attraktiv pris fra blot 224.990 kr. For den pris får man både den nyeste fjerde generation hybridteknologi og den nyeste generation af sikkerhedspakken Toyota Safety Sense som standard samt masser af komfortudstyr. Og som noget helt særligt for sin klasse vil Yaris Cross også kunne fås med et intelligent firehjulstræk.

Torsdag den 24. juni 2021

Toyota er for alvor begyndt nedtællingen til introduktionen af den nye, kompakte SUV, Yaris Cross, der introduceres i Danmark til oktober. Forventningerne er store og bestemt ikke blevet mindre, efter mobilitetskoncernen netop har løftet sløret for alle priser på den nye Yaris Cross.

Den nye Yaris Cross vil kunne fås fra 224.990 kr. for udstyrsvarianten med navnet Essential. Her får man – udover Toyotas nyeste fjerde generation hybridteknologi – udstyr som fuldautomatisk klimaanlæg, LED-kørelys og den seneste generation af sikkerhedspakken Toyota Safety Sense med bl.a. automatisk nødbremse for biler, cyklister og fodgængere og adaptiv fartpilot, der sørger for at holde afstand til den forankørende – også ved køkørsel.

Med en komfortpakke til 10.000 kr. kan man føje en 8” multimedie touchskærm, bakkamera, DAB+ radio, læderrat, regnsensor, sædevarme og smartphone integration med Apple CarPlay og Android Auto til udstyrslisten.

Mest populære udstyrsvariant

Går man skridtet videre for yderligere 10.000 kr. til udstyrsvarianten med navnet Active, som Toyota forventer bliver den mest populære udgave, vil de mange få styret deres behov for udstyr. Her bliver der nemlig også lagt 16” alufælge, fuld LED-lyspakke, varme i læderrattet og nøglefri betjening til den efterhånden omfattende liste med udstyr. Sørger man samtidig for at installere Toyotas MyT app på sin smartphone, kan man kommunikere med sin Yaris Cross og både fjernstyre bilens klimaanlæg, åbne og låse bilen på fjernafstand og sende rejseplaner direkte til bilens navigationssystem.

Det er muligt at tilvælge to forskellige teknologi-pakker til Active-udstyrsudgaven. Den ene rummer bl.a. en større 9” multimedie touchskærm med live navigation, over-the-air opdatering af multimediesystemet, trådløs Apple CarPlay og Android Auto, head up-display i farver i forruden, trådløs smartphone oplader, automatisk foldbare sidespejle og elektrisk bagklap med håndfri betjening. Teknologi-pakken koster 17.000 kr.

En lidt mere omfattende teknologi-pakke med navnet Teknologi Plus indeholder ydermere parkeringssensorer for og bag, blindvinkel overvågning og en intelligent fjernlysassistent, som sikrer, at man kan køre med fjernlyset tændt uden at genere med- og modkørende, da systemet automatisk blænder ned for fjernlyset i lige nøjagtig den vinkel, som en med- eller modkørende befinder sig, mens alle andre vinkler fortsat vil være oplyst af fjernlyset. Teknologi Plus-pakken koster 34.000 kr.

De højeste udstyrsudgaver af den nye Yaris Cross tager udgangspunkt i udgaven med tilnavnet Style, der vil kunne fås for 279.990 kr. Her er udstyrslisten længere end et barns ønskeliste til jul, og teknologi-pakken er fx altid standard, ligesom 17” alufælge, tonede ruder og panoramaglastag.

Hvis man – trods den lange udstyrsliste til Style – ønsker endnu mere lækkert udstyr til sin nye Yaris Cross, er det også muligt. Man kan nemlig tilkøbe Technology Plus-pakken, mens det også er muligt at tilvælge en smart tofarvet lakering, bi-tone, inklusive metallak for 9.000 kr., som giver Yaris Cross et endnu skarpere udtryk med sortlakeret tag. Den tofarvede bi-tone lakering er standard på udstyrsudgaven et trin over Style med tilnavnet Adventure.

Forstærker ægte SUV-dyder

Adventure-udgaven skal være med til at forstærke de ægte SUV-dyder ved den nye Yaris Cross og efterlade indtrykket af en bil, der egner sig til meget mere end blot kørsel i byen, men som er klar til også at tage sin ejer med på nye eventyr, næsten hvor det skal være. Yaris Cross får i Adventure-udgaven et endnu mere robust udtryk, der især skinner igennem med de særligt offroad-designede kofangere både foran og bagtil, mens sølvfarvede tagbøjler til det sortlakerede tag fuldender det stærke udseende.

Indvendigt pryder flere piano sorte detaljer kabinen, mens sportssæder i dellæder, rat og automatgearvælger ligeledes i læder samt et blødt instrumentpanel med en Yaris Cross varm guld signaturfarvet stribe løfter kabinekvaliteten til et niveau, der giver en lyst til at opholde sig der i endnu længere tid.

Det nye, praktiske Toyota Smart Cargo system, hvor en todelt bagagerumsbund kan højdejusteres i hver side uafhængigt af hinanden, er blot yderligere flødeskum på toppen af Yaris Cross Adventure-kagen, der fås for 299.990 kr.

Toyota byder fra starten også på en særlig introduktionsudgave i begrænset antal med tilnavnet Premier Edition. Her får man yderligere 18” alufælge, lædersæder og et eksklusivt JBL-musikanlæg sammen med både bi-tone lakering og Technology Plus-pakken. Yaris Cross Premier Edition koster 329.990 kr. og sætter dermed top-barren rent prismæssigt. Er man klar til at give afkald på lædersæder og tofarvet lakering, vil den anden topmodel med tilnavnet Elegant være et godt alternativ med en pris på 309.990 kr.

Unikt, intelligent firehjulstræk

Yaris Cross er den eneste kompakte hybrid SUV, der kan fås med et unikt, intelligent firehjulstræk. Firehjulstræksystemet skifter automatisk mellem forhjulstræk og firehjulstræk alt efter forholdene og øger derved også sikkerheden bag rattet. Det er desuden muligt med en knap selv at vælge Terræn eller Sne indstilling for at øge bilens stabilitet under særligt udfordrende vejforhold.

Det intelligente firehjulstræk er et elektrisk system, hvilket gør det mere kompakt og lettere end et traditionelt mekanisk firehjulstræk og sørger for en bedre brændstoføkonomi og lavere CO2-udledning. Alle udgaver med det intelligente firehjulstræksystem kommer med et dobbelt wishbone baghjulsophæng, som er med til at give en endnu bedre køreoplevelse på både almindelig vej og ikke mindst ved offroad-kørsel. Toyota har også sat pris på det intelligente firehjulstræk til Yaris Cross, der kan fås for 35.000 kr.

Hvis man er mere interesseret i at privatlease fremfor købe den nye Yaris Cross, er det også muligt. Toyota løfter også her for første gang priserne for den forventede mest populære udstyrsudgave, Active, der kan privatleases for 2.995 kr. pr. måned med blot 7.495 kr. i førstegangsydelse. Ønsker man teknologi-pakken oveni koster det kun 200 kr. ekstra om måneden, mens den udvidede Technology Plus-pakke fås for yderligere 200 kr. ekstra pr. måned.

Yaris Cross er udviklet med udgangspunkt i den roste Toyota New Global Architecture (TNGA) filosofi og skal bygges side om side med søstermodellen Yaris, der tidligere i år blev kåret som Årets Bil i Europa 2021, på den helt nye GA-B platform på Toyotas bilfabrik i Valenciennes i det nordlige Frankrig. Yaris Cross bliver 240 mm længere, 20 mm bredere og 90 mm højere og får en væsentlig højere siddeposition og større frihøjde, som det hører sig til for en ægte SUV.

Hybridteknologi i alle udgaver

Alle udgaver af Yaris Cross fås med Toyotas nyeste, fjerde generation hybridteknologi med samme brændstofeffektive tre-cylindrede 1.5-liters hybridmotor med 116 hestekræfter, som man kender fra den nye Yaris. Forskningsstudier med netop den nye Yaris fra anerkendte universiteter i Europa viser, at over halvdelen af tiden bag rattet foregår helt elektrisk med slukket benzinmotor.

Foreløbige test af Yaris Cross viser, at man kan forvente en gennemsnitlig CO2-udledning ved blandet kørsel på omkring 100 g/km for den forhjulstrukne udgave og omkring 110 g/km på den firehjulstrukne. De endelige tal mangler dog stadig at blive bekræftet.

Den nye Yaris Cross får officiel Danmarkspremiere til oktober og kan allerede bestilles nu hos alle autoriserede Toyota-forhandlere.

Se priser og udstyr på Yaris Cross her »

Se priser på privatleasing på Yaris Cross her »